Gimnazija "Jan Kolar" - Internat


Osnovni podaci o Interantu gimnazije "Jan Kolar" u Backom Petrovcu

Dom ucenika (interant) u Backom Petrovcu poceo je sa radom 1. Septembra 1997. godine. U domu su smesteni ucenici gimnazije "Jan Kolar" uzrasta od 15 do 19 godina.
Kapacitet doma je 73 mesta. Na poslovima i radnim zadacima u domu je angazovano 14 radnika. Dom je u neposrednoj blizini skole. Smestaj ucenika je organizovan u spratnoj zgradi sa 26 soba od kojih je 20 sa tri lezaja, a 6 sa dva. Dve ili tre sobe su spojene zajednickim hodnikom tako da 6-7 ucenika koristi isti sanitarni cvor. Ishrana ucenika se obavlja u istoj zgradi, u trpezariji kapaciteta 90 mesta. Na prvom spratu se nalazi i mala cajna kuhinja koja je ucenicima na raspolaganju za njihove potrebe. U prizemlju je smestena sala za dnevni boravak sa TV prijemnikom.
U domu je sada smesteno 60 ucenika, i to 40 devojcica i 20 decaka. To su ucenici iz raznih sredina: Selence, Stare Pazove, Janosika, Ljube, Kisaca i Celareva
Ucenici, osim pohadjanja redovne nastave, mogu da se ukljuce i u vannastavne aktivnosti skole, a i u domu im je omoguceno da pristupe raznim sekcijama i to: Sekcija Informatike i sah, ritmika i narodni plesovi, kosarka, novinarska sekcija i maternji jezik, biblioteka i strani jezik. Za rad sekcija ucenicima je omoguceno da koriste kabinet informatike, fiskulturnu salu i otvorene sportske terene skole.


Slike Internata

Zgrada - Prednja strana
Zgrada - Prednja strana

Zgrada - Zadnja strana
Zgrada - Zadnja strana


OSOBLJE

Ondrej Koros Jan Elias
Ondrej Koros
Director
Jan Elias
Vaspitac
Tatjana Amidzic Dragica Brkljac
Tatjana Krivak-Amidzic
Vaspitac
Dragica Brkljac
Vaspitac

Nazad do glavne stranice | Copyright & Disclaimer
Copyright 1998, School Web Design Team